| |     latinica | english  
Főoldal
Tourismus Organisation Serbiens
SIEPA

 

   
 
Kapcsolat

 

Munkaidő
A Nagykövetség nyitvatartása:
8:00 – 16:00 

Ügyfélfogadás a konzuli osztályon:
10:00 - 13:00

Ünnepek


Dózsa György út 92/b
H-1068 Budapest
Magyarország

Nagykövetség:

Telefon:      + 361 / 322-98-38

Elhelyezkedés/térkép
Fax:          + 361/  322-14-38 Konzuli joghatóság
  Tiszteletbeli konzulok
Konzuli osztály:  
Telefon:  + 361 / 322-14-39 Nagykövetségi e-mail:
budapest@serbiaemb.t-online.hu
Fax:          + 361/  352-88-46

Konzulátusi e-mail:
budapest-consulat@serbiaemb.t-online.hu

Telefon konzularnog :    WEB: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉRE VALÓ BEUTAZÁS FELTÉTELEI KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE

Az Európai Unió, valamint a schengeni országok állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel be- és átutazhatnak, illetve hat hónapon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén.

További információk beutazási feltételekről itt.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET GRÚZIA ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. március 8-án határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Grúzia magánútlevéllel rendelkező állampolgárai számára. Ezen grúz állampolgárok be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. március 9-én lép érvénybe.

SAINT VINCENT ÉS A GRENADINE-SZIGETEK MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET SZERBIA KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Saint Vincent és a Grenadine-szigetek Kormánya határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Szerbia Köztársaság valamennyi típusú útlevéllel rendelkező állampolgárai számára, akik be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Saint Vincent és a Grenadine-szigetek területén. A határozat 2018. február 21-én lépett érvénybe.

KOLUMBIA KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET SZERBIA KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Kolumbia Köztársaság Kormánya határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Szerbia Köztársaság valamennyi típusú útlevéllel rendelkező állampolgárai számára, akik be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 90 napig tartózkodhatnak Kolumbia Köztársaság területén, amit további 90 nappal meghosszabbíthatnak, ami egy éven belül 180 nap. A határozat 2018. február 14-én lépett érvénybe.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET A BAHAMAI KÖZÖSSÉG, BARBADOS, JAMAICA, SAINT VINCENT ÉS A GRENADINE-SZIGETEK, A PARAGUAYI KÖZTÁRSASÁG ÉS A KOLUMBIAI KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOGLÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. február 6-i ülésén határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről a Bahamai Közösség, Barbados, Jamaica, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, a Paraguayi Köztársaság és a Kolumbiai Köztársaság állampolgárai számára, ami valamennyi típusú útlevél birtokosára vonatkozik. A határozat értelmében ezen országok állampolgárai be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. február 15-én lép érvénybe. Amennyiben a felsorolt országok állampolgárai 30 napnál tovább szeretnének Szerbiában tartózkodni, vagy Szerbiában szeretnének iskolába járni, élni, munkába állni, média- vagy egyéb tevékenységgel foglalkozni, kötelesek vízumot igényelni mielőtt belépnének Szerbia Köztársaság területére. Amennyiben a felsorolt országok állampolgárai már 30 napon át tartózkodtak Szerbiában, és egy éven belül szeretnének ismételten belépni, akkor a következő belépés előtt vízumot kell igényelniük.


 
 
 
Tájékoztatás a konzulátus nyitvatartásáról

Szerbia Köztársaság Nagykövetségének Konzuli Osztályán a magyarországi munkaszüneti nap miatt május 21-én, pünkösdhétfőn nem lesz ügyfélfogadás.
Szerbia Köztársaság állampolgárai sürgős esetben a +36 1 322 9838-as telefonszámon kérhetnek segítséget. 


A nyugat-szerbiai idegenforgalmi régió bemutatkozása a nagykövetségen, 2018.04.18.

Szerbia Köztársaság Nagykövetségén Budapesten április 18-án szerb-magyar turisztikai fórumot tartottak a nagykövetség, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és az Alpha Travel SEE turisztikai iroda szervezésében. A rendezvényen tíz nyugat-szerbiai turisztikai célpont került bemutatásra.
A fórumot Rade Drobac nagykövet nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a nagykövetség hosszabb ideje törekszik arra, hogy összekapcsolja a szerbiai és magyarországi vállalkozókat és idegenforgalmi szakembereket. „A nagykövetség azt szeretné, ha az ilyen rendezvényeken találkoznának az együttműködési témákkal rendelkező vállalkozók, tekintettel arra, hogy az utóbbi években a Szerbia és Magyarország közötti politikai kapcsolatok kiválóak. A gazdasági együttműködés folyamatosan fejlődik, de a turizmus területén való együttműködés még a kezdeteknél tart. Magyarországi tartózkodásom alatt megfigyeltem hogy a lehetséges magyar turisták keveset tudnak Szerbiáról, és ritkán töltik nálunk a szabadságukat. Azok pedig, akik eljönnek, elsősorban a vajdasági rokonaikat látogatják meg“, mutatott rá a nagykövet, aki kifejezte reményét, hogy a turizmus területén sikerül olyan együttműködést kialakítani, ami mindkét fél számára hasznos lesz.
Rade Drobac nagykövet mellett a rendezvényen beszélt Török György, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki úgy értékelte, hogy az ilyen és hasonló üzleti-turisztikai fórumok igen fontosak és hasznosak Szerbia bemutatására. Bornemissza Miklós, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselője kiemelte, hogy dolgozni kell a két ország közötti turisztikai együttműködés fejlesztésén, és úgy értékelte, hogy a magyar piacról hiányzik a szerb idegenforgalmi marketing. Miroslav Rađen, a Nyugat-Szerbia Idegenforgalmi Régió igazgatója pedig rámutatott, hogy Belgrád után a nyugat-szerbiai a leglátogatottabb régió a hazai és a külföldi turisták körében is.


Fogadás Szerbia Államiságának napja és a Hadsereg napja alkalmából, 2018.02.14

Szerbia Köztársaság Nagykövetségén 2018. február 14-én fogadást tartottak Szerbia Államiságának napja és a Szerb Hadsereg napja alkalmából. Az ünnepségen nagy számban vettek részt a diplomáciai kar és a véderő-attaséi kar tagjai, a magyarországi állami és kulturális intézmények képviselői, a magyarországi szerb közösség és Szerb Pravoszláv Egyház képviselői, az önkormányzati elöljárók és sokan mások.
Szerbia Külügyminisztériumának államtikára, Nemanja Stevanović kiemelte, hogy a Szerbia és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatok még soha nem voltak ilyen jók. Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának államtitkára, Íjgyártó István pedig megerősítette, hogy mindkét ország kész a jelenleg is kiváló kapcsolatok további fejlesztésére minden területen.
Rade Drobac, Szerbia nagykövete a nemzeti ünnep alkalmából köszöntötte a magyarországi szerb közösséget, hangsúlyozva elégedettségét a Szerbia és Magyarország közötti kapcsolatokkal, és megköszönte a vendégeknek a részvételt a Szerbia és polgárai számára jelentős ünnepnapon.
A budapesti "Nikola Tesla" szerb tanítási nyelvű általános iskola és gimnázium női kórusa szerbiai zeneszámokkal járult hozzá a fogadás kellemes hangulatához, ahol szerbiai ételeket és italokat szolgáltak fel.


Külügyminisztérium
Napi hírek 
Közlemények 
Fotóalbum 


Népképviselőház

Szerbia Köztársaság Elnöke

Szerbia Köztársaság Kormánya

Külügyminisztérium