| |     latinica | english  
Főoldal
Tourismus Organisation Serbiens
SIEPA

 

   
 
Kapcsolat

 

Munkaidő
A Nagykövetség nyitvatartása:
8:00 – 16:00 

Ügyfélfogadás a konzuli osztályon:
10:00 - 13:00

Ünnepek


Dózsa György út 92/b
H-1068 Budapest
Magyarország

Nagykövetség:

Telefon:      + 361 / 322-98-38

Elhelyezkedés/térkép
Fax:          + 361/  322-14-38 Konzuli joghatóság
  Tiszteletbeli konzulok
Konzuli osztály:  
Telefon:  + 361 / 322-14-39 E-mail: budapest@serbiaemb.t-online.hu
Fax:          + 361/  352-88-46  
Telefon konzularnog :    WEB: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉRE VALÓ BEUTAZÁS FELTÉTELEI KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE

Az Európai Unió, valamint a schengeni országok állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel be- és átutazhatnak, illetve hat hónapon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén.

További információk beutazási feltételekről itt.

FELHÍVÁS TENDERRE JELENTKEZÉSRE

Szerbia Köztársaság Nagykövetsége felhívást jelentet meg ingatlanközvetítő ügynökség megbízására az egykori Jugoszlávia (JSZSZK) ingatlanainak eladására New York-ban (2), Tokióban, Bonnban és Bernben.

A tenderen való részvételhez szükséges további, ugyancsak angol nyelvű dokumentumok: Tenderer Information Sheet, Tender Bond (guarantee), Performance Bond (guarantee)


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Szerbia Köztársaság Nagykövetsége pályázati felhívást tesz közzé Szerbia Köztársaság budapesti konzulátusi épülete homlokzata szanálásának kulcsrakész kivitelezésére.
Mellékelve letölthető a Pályázati felhívás és a Pályázati dokumentáció

HATÁROZAT SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL

A Határozat szerződés odaítélésről nagy értékű közbeszerzési eljárásban "Szerbia Köztársaság budapesti konzulátusi épülete homlokzatának kulcsrakész kivitelezésére, sorszám 1/16" itt tekinthető meg.

TÁJÉKOZTATÓ SZERZŐDÉSKÖTÉSRŐL

Itt tekinthető meg.


ÚJ BANKSZÁMLA A SZERBIÁNAK VALÓ SEGÍTSÉG BEFIZETÉSÉRE

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a szerbiai árvízkárok elhárítására nyitott alszámla megszüntetésre került, és a jövőben a következő euro- és forintszámlákon fizethetik be adományukat Szerbia megsegítésére:

Embassy of the Republic of Serbia
1068 Budapest
Dózsa György út 92/b

(EUR) bank account number: HU48 1030 0002 5011 8441 7100 4882
(HUF) bank account number: HU34 1030 0002 5011 8441 7101 3282

MKB Bank Zrt
SWIFT: MKKBHUHB


 
 
 
Szerb-magyar üzleti fórum a nagykövetségen, 2017.03.04.

Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségén március 4-én a nagykövetség és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében szerb-magyar üzleti fórumot szerveztek. A cél Szerbia turisztikai kínálatának bemutatása, a kapcsolatteremtés,a jövőbeni gazdasági és turisztikai együttműködés kiépítése mellett magyarországi partnerek felkutatása volt szerbiai turisztikai utazásokhoz.
Bevezetőt Rade Drobac nagykövet és dr. Kiss Zoltán, a BKIK elnöke mondtak.
Rade Drobac nagykövet elmondta, hogy az üzleti fórumot a jó politikai viszonyok közepette megvalósuló gazdasági és turisztikai együttműködésnek szentelik. Hangsúlyozta, Szerbia nagykövetsége maximális erőfeszítéseket tesz a Szerbia és Magyarország közötti jó kapcsolatok fejlesztésére, és külön a gazdasági kapcsolatok mélyítésére. Kiemelte, hogy a nagykövetség részt vesz minden gazdasággal kapcsolatos találkozón, ösztönzi a magyar vállalkozók érdeklődését szerbiai vállalkozókkal való együttműködésre, és ennek érdekében szervez hasonló találkozókat a nagykövetségen.
A turisztikai együttműködési lehetőségekről és a szerbiai idegenforgalmi kínálatról Bornemisza Miklós, a BKIK turizmus és vendéglátás osztályelnöke, Pavle Počuč, vajdasági gazdasági és turisztikai titkárhelyettes, Kismárton Ottó követ-tanácsos, Nataša Pavlović, Vajdaság Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója, valamint a vajdasági turisztikai szervezetek és ügynökségek képviselői beszéltek.
A kellemes hangulathoz a kikindai Gusle Akadémiai Néphagyományőrző Társaság rövid koncertje járult hozzá.
A szerb-magyar üzleti fórumon a szerbiai kulturális, társadalmi és gazdasági, de különösképpen turisztikai lehetőségek bemutatására került sor.


Nagykövetségi fogadás Szerbia Államiságának napja és a Hadsereg napja alkalmából, 2017.02.14

Szerbia Államiságának napja és a Szerb Hadsereg napja alkalmából 2017.02.14-én Szerbia Köztársaság Nagykövetségén Budapesten hagyományos fogadást tartottak, melyen nagy számban vettek részt a magyarországi állami intézmények képviselői, a diplomáciai kar és a véderő-attaséi kar tagjai, a magyarországi szerb közösség és Szerb Pravoszláv Egyház tagjai.
A vendégeket Rade Drobac nagykövet köszöntötte, hangsúlyozva a Szerbia által tavaly elért legfontosabb eredményeket, amelyek közül kiemelte az ország gazdasági stabilizálását és a Magyarországgal való bilaterális együttműködés fejlesztését, amihez hozzájárultak a két ország magas rangú tisztségviselőinek kiváló személyes kapcsolatai, amit a legjobban tanúsítanak a két kormány rendszeres közös ülései, amelyet sorrendben immár három éve megtartanak. Kiemelte, a jó bilaterális kapcsolatokat a kereskedelmi együttműködés folyamatos növekedése kíséri, továbbá a mind fejlettebb együttműködés az infrastrukturális projektumok terén. Elégedettségének adott hangot, amiért mindkét oldalon sokat tettek a kisebbségi közösségeket terhelő kérdések megoldásáért, és külön kiemelte annak jelentőségét, hogy az elmúlt egy évben a magyar fél konkrét döntéseket hozott a magyarországi szerb közösség számára fontos kérdések megoldása érdekében.
Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma nevében Szabó László miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár köszöntötte a vendégeket. Rámutatott a két nemzet közelségére, kiemelve a közös ünnepeket. A bilaterális együttműködés pozitiv alakulásáról szólva hangsúlyozta a gazdaság terén való együttműködés fejlesztésének jelentőségét és rámutatott a Belgrád-Budapest vasútvonal korszerűsítésének jelentőségére. A migrációs politika kapcsán úgy értékelte, hogy a magyar-szerb együttműködés elengedhetetlen, és pozitivan méltatta a magyaroszági szerb nemzeti kisebbség jelentőségét és helyzetét, akárcsak a szerbiai magyarságét is.
A fogadás folytatásában a budapesti  "Nikola Tesla" szerb tanítási nyelvű általános iskola és gimnázium kórusa előadta az  "Ez Szerbia" című dalt.


Megállapodás vízumkötelezettség kölcsönös megszüntetéséről a magánútlevéllel rendelkezők számára Szerbia Köztársaság és a Kínai Népköztarsaság kormányai között, 2016.12.30.

A Szerbia Köztársaság Kormánya és a Kínai Népköztárasaság Kormánya között Rigában 2016. november 5-én aláírt, a magánútlevéllel rendelkezők számára való vízumkötelezettség kölcsönös megszüntetésére vonatkozó megállapodás 2017. január 15-én lép életbe.
Attól a naptól kezdve Szerbia Köztársaság és a Kínai Népköztársaság magánútlevéllel rendelkező állampolgárainak joguk van a másik ország területére vízum nélkül belépni, átutazni rajta, vagy ott tartózkodni, a belépéstől számított legtöbb 30 (harminc) napon keresztül.


Külügyminisztérium
Napi hírek 
Közlemények 
Fotóalbum 


Népképviselőház

Szerbia Köztársaság Elnöke

Szerbia Köztársaság Kormánya

Külügyminisztérium