| |     magyar | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

10:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Dozsa Gyorgy ut 92/b
H-1068 BUDIMPEŠTA
MAĐARSKA

Telefon centrala:      + 361 / 322-98-38 Lokacija/Mapa
  Konzularna nadležnost
Faks:                          + 361 / 322-14-38 Počasni konzuli
   

Konzularno odeljenje

Telefon:                   + 361 / 322-14-39

E-mail: budapest@serbiaemb.t-online.hu
Faks:                        + 361 / 352-88-46  
oFaFeodlefon konzoularn       og Veb sajt: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

 

USLOVI ZA ULAZAK STRANACA NA TERITORIJU REPUBLIKE SRBIJE


Državljani Evropske unije i Šengenskih zemalja mogu da uđu, tranzitiraju i borave u Republici Srbiji najduže 90 dana u periodu od šest meseci sa važećom ličnom kartom ili pasošem.

O uslovima za ulazak državljana drugih zemlja opširnije ovde.

MEĐUNARODNI JAVNI KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENJA ZA SPOMEN OBELEŽJE ZORANU ĐINĐIĆU NA STUDENTSKOM TRGU U BEOGRADU

Sekretarijat za kulturu Gradske uprave Beograda objavio je "Javni međunarodni otvoreni dvostepeni konkurs  za izradu idejnog rešenja za spomen obeležje Zoranu Đinđiću na Studentskom trgu u Beogradu". Tekst konkursa možete pročitati ovde

POZIV ZA PRIJAVU POTRAŽIVANJA PO OSNOVU DEVIZNE ŠTEDNJE

Obaveštavamo vas da je Zakonom o regulisanju javnog duga R. Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji R. Srbije i njihovim filijalama na teritoriji bivših republika SFRJ, koji je stupio na snagu 30.12.2016. g., obezbeđen pravni osnov za isplatu stare devizne štednje bez obzira na državljanstvo štediše.
Poziv za prijavu potraživanja po osnovu devizne štednje, koji je Uprava za javni dug Ministarstva finansija R. Srbije objavila 23.02.2017. g., možete preuzeti ovde.  

POZIV ZA UČEŠĆE NA TENDERU

Ambasada Republike Srbije u Mađarskoj oglašava poziv za  učešće na tenderu za angažovanje posredničke agencije  u procesu prodaje objekata bivše SFRJ u Njujorku (2), Tokiju, Bonu i Bernu.

Dodatna dokumenta za učešće na tenderu na engleskom jeziku: Tenderer Information Sheet, Tender Bond (guarantee), Performance Bond (guarantee)

POZIV ZA PODNOŠENJE PONUDA

Ambasada Republike Srbije upućuje  poziv za podnošenje ponuda i izvođenje radova na sanaciji fasade na zgradi  Konzulata Republike Srbije u Budimpešti.
U prilogu preuzmite Poziv za podnošenje ponuda i Konkursnu dokumentaciju.

ODLUKA O DODELI UGOVORA

Odluku o dodeli ugovora u postupku nabavke velike vrednosti "Radovi na sanaciji fasade na zgradi Konzulata Republike Srbije u Budimpešti, redni broj 1/16, sa klauzulom "ključ u ruke" možete pogledati ovde.

OBAVEŠTENJE O ZAKLJUČENOM UGOVORU

Preuzmite ovde


NOVI RAČUN ZA UPLATU ZA POMOĆ SRBIJI

Obaveštavamo da je podračun za uplatu sredstava za pomoć Srbiji (za poplave) ugašen i da se ubuduće sredstva za pomoć Srbiji mogu uplaćivati na sledeće EUR i HUF račune:
Embassy of the Republic of Serbia
1068 Budapest
Dózsa György út 92/b

(EUR) bank account number: HU48 1030 0002 5011 8441 7100 4882
(HUF) bank account number: HU34 1030 0002 5011 8441 7101 3282

MKB Bank Zrt
SWIFT: MKKBHUHB

Obaveštavamo da je Pošta Srbije uvela uslugu prenosa novca sa inostranstvom
Obaveštenje "Pošta Srbije"


 
 
 
Srpsko-mađarski poslovni forum u Ambasadi, 04.03.2017.

U Ambasadi R. Srbije u Budimpešti je 04. marta o.g. održan Srpsko-mađarski poslovni forum u organizaciji Ambasade R. Srbije i Trgovinske i industrijske komore Budimpešte (BKIK). Cilj ovog foruma je bio predstavljanje dela turističke ponude R. Srbije, uspostavljanje kontakata između privrednika odnosno turističkih radnika Mađarske i Srbije, izgradnja buduće privredne i turističke saradnje, kao i pronalaženje mađarskih partnera spremnih za dovođenje turista u Srbiju.
Uvodnu reč na Poslovnom forumu su dali Rade Drobac, ambasador R. Srbije u Budimpešti, i Dr. Zoltan Kiš, predsednik Trgovinske i industrijske komore Budimpešte.
Ambasador Rade Drobac je rekao da je ovaj poslovni forum posvećen razvoju privredne i turističke saradnje u uslovima dobrih političkih odnosa. Naglasio je da ambasada R. Srbije maksimalno ulaže napore da doprinese razvoju dobrih odnosa Srbije i Mađarske, a posebno razvoju ekonomske saradnje. Istakao da ambasada učestvuje na svim skupovima posvećenim ekonomiji, podstiče interesovanje mađarskih privrednika za ekonomsku saradnju sa privrednicima u R. Srbiji, i u tom cilju organizuje ovakve skupove u Ambasadi.
Na poslovnom forumu su o mogućnosti turističke saradnje i turističkoj ponudi R. Srbije govorili Mikloš Bornemisa, predsednik Odeljenja za turizam i ugostiteljstvo Trgovinsko i industrijske komore Budimpešte, Pavle Počuč, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Oto Kišmarton, ministar-savetnik, Nataša Pavlović, direktorica TO Vojvodine i predstavnici turističkih organizacija i agencija iz AP Vojvodine.
Prijatnoj atmosferi doprineli su članovi Akademskog društva za negovanje muzike „Gusle“, iz Kikinde, koji su priredili mini koncert.
Na Srpsko-mađarskom poslovnom forumu je R. Srbija predstavljena u kulturnom, društvenom i privrednom domenu, a posebno njeni turistički potencijali.


U Ambasadi obeležen Dan državnosti i Dan Vojske Srbije, 14.02.2017.

Povodom Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije, 14.02.2017. godine, u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti je održan tradicionalni svečani prijem, kojem je prisustvovao veliki broj zvanica iz mađarskih državnih institucija, diplomatskog kora i kora vojnih izaslanika, predstavnika srpske zajednice i SPC u Mađarskoj.
Goste je pozdravio ambasador Rade Drobac i tom prilikom istakao najvažnije rezultate koje je R. Srbija ostvarila u proteklom periodu, među kojima je izdvojio ekonomsku stabilizaciju zemlje i unapređenje bilateralne saradnje sa Mađarskom, čemu su doprineli veoma dobri lični odnosi visokih predstavnika dve zemlje, o čemu najbolje svedoči redovno održavanje zajedničkih sednica dve vlade, već tri godine zaredom. Naglasio je da dobre bilateralne odnose prati konstantan rast trgovinske saradnje, ali i sve razvijenija saradnja u oblasti infrastrukturnih projekata. Istakao je zadovoljstvo što je obostrano mnogo učinjeno na rešavanju pitanja koja opterećuju manjinske zajednice, i posebno istakao značajnim to što je u proteklih godinu dana mađarska strana donela konkretne odluke koje su usmerene na rešavanje pitanja od značaja za srpsku manjinu u Mađarskoj.
U ime MSPST Mađarske, goste je pozdravio Laslo Sabo, zamenik MSPST i parlamentarni DS, koji je ukazao na bliskost dva naroda naglasivši da postoji dosta stvari koje slavimo zajedno. Osvrnuvši se na pozitivan trend u razvoju bilateralne saradnje, istakao je značaj unapređenja saradnje na ekonomskom planu i ukazao na značaj modernizacije pruge Beograd-Budimpešta. Kada je reč o migracionoj politici, ocenio je da je mađarsko-srpska saradnja od “krucijalnog značaja”, i afirmativnim tonom govorio o značaju i položaju srpske nacionalne manjine u Mađarskoj, kao i mađarske manjine u R. Srbiji.
Na kraju svečanosti je hor budimpeštanske Osnovne škole i gimnazije “Nikola Tesla” otpevao pesmu “Ovo je Srbija”.


Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, 30.12.2016.

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, potpisan u Rigi 5. novembra 2016. godine, stupa na snagu 15. januara 2017. godine.
Od tog datuma državljani Republike Srbije i Narodne Republike Kine, nosioci običnih pasoša, imaju pravo na ulazak, tranzit i boravak na teritoriji države druge strane bez vize, u trajanju do 30 (trideset) dana od datuma ulaska.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova