Printer Friendly Version Magyarország támogatja Szerbia EU-integráciáját 2013.10.07. @ 8 October 2013 10:31 AM

Szerbia Kormányának külügyminisztere, Ivan Mrkić ma Budapesten Orbán Viktor magyar kormányfővel tárgyalt, aki megerősítette, hogy Magyarország erőteljesen támogatja Szerbia EU-integrációját. A beszélgetésen szó volt a két ország közötti új határátkelőhelyek megnyitásáról és megállapodtak, hogy hamarosan szerb-magyar ösztöndíjprogram indul.
Mrkić miniszter hivatalos budapesti látogatásán találkozott Martonyi János magyar külügyminiszterrel is, aki ugyancsak megerősítette Magyarország támogatását Szerbia EU-ba vezető útján. Közös sajtótájékoztatójukon Ivan Mrkić köszönetet mondott Magyarországnak ezért a támogatásért és elmondta, hogy Szerbia a továbbiakban is reméli Magyarország segítségét, hogy felkészülten várja a társulási tárgyalások hivatalos megkezdését. Mrkić miniszter elmondta, hogy a találkozón szó volt a nemzeti kisebbségekről is. A hamis menedékkérőkkel kapcsolatban közölte, Szerbia mindent megtesz számuk csökkentéséért.
Martonyi miniszter hangsúlyozta, hogy Budapest támogatja Szerbia EU-csatlakozási tárgyalásainak mielőbbi megkezdését, és hozzátette, hogy Magyarország érdeke tovább erősíteni jó kapcsolatait Szerbiával.
Mrkić miniszter Budapesten Szerbia Nagykövetségének épületében találkozott a magyarországi szerb közösség képviselőivel is.