Printer Friendly Version Predsednik Narodne skupštine na sastanku sa predsednikom Mađarske 07.10.2013. @ 9 October 2013 08:19 AM

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se u ponedeljak, 7. oktobra u Budimpešti, sa predsednikom Mađarske Janošom Aderom.
Glavne teme razgovora bile su sveokupni odnosi dve zemlje, evropske integracije i regionalna i ekonomska saradnja. Sagovornici su ocenili da je ekonomska saradnja između dve zemlje dobra i istakli da ima prostora za dalje unapređenje, a posebno u povećanju obima investicija. Istaknuto je i da postoje planovi za dalje ulaganje Mađarske u oblasti malih i srednjih preduzeće, infrastrukture, energetike, poljoprivrede i turizma. Janoš Ader je potvrdio da će Mađarska pružiti Srbiji snažnu i punu podršku tokom procesa evrointegracija, a dogovorene su i konkretne oblasti u okviru procesa evrointegracija, u kojima će Mađarska pružiti podršku Srbiji i to: razvoj i unapređenje pravosudnih profesija, javnih beležnika i izvršitelja, strateško planiranje i pripremanje IPA i drugih projekata u oblasti pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom, ali i svim ostalima za koje srpska strana pokaže interes.