Printer Friendly Version Szerbia népképviselőházi elnökének találkozója Magyarország elnökével, 07.10.2013. @ 9 October 2013 08:22 AM

Szerbia Népképviselőházának elnöke, dr. Nebojša Stefanović hétfőn Budapesten találkozott Áder János magyar köztársasági elnökkel.
A beszélgetés során szó volt a két ország kapcsolatairól, az európai integrációról, valamint a regionális és gazdasági együttműködésről. A felek értékelése szerint a két ország közötti gazdasági együttműködés jó, és egyes területeken tovább fejleszthető, elsősorban a beruházások növelése terén. Kiemelték, hogy Magyarország további beruházásokat tervez a kis- és középvállalkozások, az infrastruktúra fejlesztése, az energiaellátás, a mezőgazdaság és a turizmus terén. Áder János megerősítette, hogy Magyarország erőteljesen támogatja Szerbiát az EU-integrációs folyamatban, és szó volt azokról a konkrét területekről is, amelyekben Magyarország segítséget nyújthat, ezek pedig az igazságügyi szakmák, közjegyzői és végrehajtói fejlesztések, az EU-s tárgyalási folymatban stratégiai tervezések és IPA-projektumok előkészítése az igazságügy, valamint a szervezett bűnözés és korrupció elleni harc területén, és egyéb kérdésekben, amelyek iránt a szerb fél érdeklődést mutat.