Printer Friendly Version Nebojša Stefanović na Evro-atlantskoj konferenciji predsednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana 08.10.2013. @ 9 October 2013 09:37 AM

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Nebojša Stefanović učestvovao je na Evro-atlantskoj konferenciji predsednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana koja se održava u Budimpešti.
U svom obraćanju učesnicima Konferencije, na temu rezultata i stremljenja Srbije u procesu evropskih integracija predsednik Stefanović je istakao da je za Srbiju prekretnica u procesu evropskih integracija nastupila potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, čime su stvorene neophodne pretpostavke za dalje unapređenje političkih, ekonomskih i trgovinskih odnosa, kao i da se definisala obaveza usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU i unapredila regionalna saradnja. Ocenio je da je članstvo u Evropskoj uniji strateški i glavni spoljnopolitički cilj Srbije kao i drugih zemalja u regionu i istakao da je Srbija započela proces pregovora, kao i da su održani prvi sastanci skrininga sa predstavnicima Evropske komisije. (opširnije)