Printer Friendly Version Nebojša Stefanović a nyugat-balkáni parlamentek házelnökeinek konferenciáján 08.10.2013. @ 9 October 2013 09:40 AM

Szerbia Népképviselőházának elnöke, dr. Nebojša Stefanović részt vett a nyugat-balkáni parlamentek házelnökeinek konferenciáján, amelyet Budapesten tartottak.
Felszólalásában Szerbia EU-integrációs eredményeiről és céljairól beszélt, kiemelve, hogy Szerbia EU-integrációs folyamatának fordulópontja a Stabilizációs és Társulási Megállapodás aláírása volt, ami megteremtette a szükséges előfeltételeket a politikai, gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok további fejlesztésére, meghatározta a jogszabályok EU-s jogrendszerrel való összehangolásának kötelezettségét és elősegítette a regionális együttműködést. Stefanović elmondta,hogy az EU-s tagság Szerbiának, akárcsak a régió többi országának is, stratégiai és fő külpolitikai célja. Hangsúlyozta, hogy Szerbia megkezdte a tárgyalási folyamatot, és már megtartották az első találkozókat az Európai Bizottság képviselőivel. (bővebben szerb nyelven)