Printer Friendly Version Predsednik NS sastao se sa predsednikom parlamenta i ministrom inostranih poslova Mađarske 09.10.2013. @ 9 October 2013 04:16 PM

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, sastao se danas u Budimpešti sa predsednikom mađarskog parlamenta Laslom Keverom.
Tokom sastanka bilo je reči o međuparlamentarnoj saradnji dve zemlje, naročito o saradnji poslaničkih grupa prijateljstva i parlamentarnih odbora, regionalnoj saradnji, kao i razmeni iskustava i ekspertizi Mađarske, koja je od velikog značaja za Srbiju u procesu evrointegracija. Predsednik Stefanović zahvalio je Mađarskoj na podršci koju pruža Srbiji u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom i istakao da su Srbiji potrebna iskustva i podrška Mađarske, posebno u oblastima jačanja pravosudnih profesija, javnih beležnika i izvršitelja, strateškog planiranja i pripremanja IPA i drugih projekata i u oblasti pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala. Predsednik mađarskog parlamenta istakao je da će Mađarska pružiti punu podršku Srbiji u procesu evrointegracija i da je spremna da ponudi Srbiji svoje iskustvo u smanjenju deficita platnog bilansa, javnog duga i inflacije.
Tokom zvanične posete Mađarskoj, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije razgovarao je danas i sa MIP-om Mađarske Janošem Martonjijem o procesu evrointegracija Srbije, bilateralnim odnosima dve zemlje, kao i regionalnoj saradnji. Istaknuto je da je saradnja dve zemlje dobra, kao i da sve potencijalne probleme u budućnosti treba rešavati na bilateralnom nivou, kako ne bi ugrozili proces pregovara Srbije sa Evropskom unijom.
Predsednik NS RS dr Nebojša Stefanović se sastao sa šefom poslaničke grupe FIDES u mađarskom parlamentu Antalom Roganom, kao i predstavnicima srpske dijaspore u Mađarskoj.