Printer Friendly Version Szerbia Népképviselőházának elnöke találkozott a magyar Országgyűlés elnökével és a külügyminiszterrel 09.10.2013. @ 9 October 2013 04:20 PM

Szerbia Köztársaság Népképviselőházának elnöke, dr. Nebojša Stefanović ma Budapesten találkozott a magyar Országgyűlés elnökével, Kövér Lászlóval.
A találkozón szó volt a két ország parlamenti együttműködéséről, elsősorban az Interparlamentáris Unió Magyar-Szerb Baráti Tagozatában és a bizottságok terén, a regionális együttműködésről, a tapasztalatcseréről és Magyarország szakértői segítségéről, ami nagyon fontos Szerbia uniós csatlakozási folyamatában. Nebojša Stefanović köszönetet mondott Magyarországnak az integrációs tárgyalásokban nyújtott segítségért, elsősorban az igazságügyi, közjegyzői és végrehajtói szakmai fejlesztésekben, az EU-s csatlakozási folyamat során stratégiai tervezésekben és IPA-projektumok előkészítésében az igazságügy, valamint a szervezett bűnözés elleni harc terén. A magyar Országgyűlés elnöke kiemelte, hogy Magyarország támogatja Szerbiát az európai uniós csatlakozás során, és kész felajánlani Szerbiának a fizetési mérleghiány, az államadósság és az infláció csökkentése terén szerzett tapasztalatait.
Hivatalos magyarországi látogatása során Szerbia Népképviselőházának elnöke ma a magyar külügyminiszterrel, Martonyi Jánossal is tárgyalt Szerbia uniós csatlakozásáról, a két ország bilaterális kapcsolatairól és a regionális együttműködésről. Kiemelték, hogy a két ország együttműködése jó, és hogy a jövőben minden esetleges problémát bilaterális szinten kell rendezni, hogy ne sodorják veszélybe Szerbia EU-s csatlakozási tárgyalásait.
Nebojša Stefanović találkozott a FIDESZ országgyűlési képviselőcsoportjának elnökével, Rogán Antallal és a magyarországi szerb diaszpóra képviselőivel is.