Printer Friendly Version Véget ért a Szerb Kultúra Hónapja Magyarországon 2013.10.14. @ 15 October 2013 03:06 PM

Photo: SNNA Szerb Kultúra Hónapja Magyarországon elnevezésű rendezvénysorozat, amelyet negyedik alkalommal szervezett a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ (KDC), ünnepi zárórendezvényét október 14-én Szerbia Nagykövetségén tartották, ahol a vendégeket Rade Drobac nagykövet, Milan Đurić, a KDC igazgatója és Paulik Antal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzetiségi Főosztályának vezetője köszöntötte. Az ünnepi műsorban fellépett a belgrádi Sensartika kvartett, és kiállították Jovan Mirčeski Novak Đokovićról készült fényképsorozatát.
Az elmúlt hónapban Magyarország szerte bemutatkozott a szerb kultúra, hagyomány és kortárs művészet. A változatos programok keretében kiállításokra, irodalmi estekre, színházi előadásokra, filmvetítésekre, gyermekprogramokra és más rendezvényekre került sor. Idén jelentős évfordulókról is megemlékeztek: az első szerb színdarabot kétszáz éve Budapesten mutatta be Joakim Vujić, 120 éve született Miloš Crnjanski, Desanka Maksimović húsz éve, Jovan Dučić pedig hetven éve hunyt el.
A rendezvénysorozatot Szerbia Művelődési és Tájékoztatási Minisztériuma, a diaszpórával és a régióban élő szerbekkel való együttműködésben illetékes hivatal és Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.