Printer Friendly Version Izložba “Putevi rimskih imperatora u Srbiji” u Budimpešti 27.03.2014. @ 24 March 2014 02:41 PM

U prostorijama Zadužbine Save Tekelije „Tekelijanum“, u Budimpešti 27. marta je otvorena izložba „Itinerarium Romanum Serbiae“ – „Putevi rimskih imperatora u Srbiji“.
Na otvaranju izložbe, ambasador Rade Drobac je istakao da ova reprezentativna izložba obuhvata replike bista 18 rimskih imperatora rođenih na teritoriji današnje Srbije, dodajući da ta činjenica svedoči o kulturnim i istorijskim korenima i bogatoj tradiciji Republike Srbije. Prof. Miomir Korać, autor projekta i Nemanja Mrđić, arheolog su detaljnije govorili o samoj izložbi.
Otvaranju su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, Italijanskog kulturnog instituta, srpske zajednice i SPC u Mađarskoj, kao i više profesora i učenika škole „Nikola Tesla“ u Budimpešti. Pre Budimpešte, izložba je uspešno predstavljena u Vašingtonu, Njujorku, Čikagu, Bostonu i Londonu.
Izložba će biti otvorena do 15. aprila o.g. Svi zainteresovani mogu posetiti izložbu u prostorijama „Tekelijanuma“ svakog radnog dana od 10.30 do 17.00 časova, adresa Veres Palne 17, 1053 Budimpešta.