Printer Friendly Version Kiállítás a római császárok szerbiai útjairól Budapesten 2014.03.27. @ 24 March 2014 02:54 PM

A Tököly-Popovics Száva Alapítvány, a Tökölyanum épületében Budapesten március 27-én megnyitották az “Itinerarium Romanum Serbiae” (Római császárok útjai Szerbiában) című kiállítást.
A megnyitón Rade Drobac, Szerbia budapesti nagykövete kiemelte, hogy a reprezentatív tárlat 18 olyan római császár mellszobrának másolatát mutatja be, akik a mai Szerbia területén születtek, valamint hogy ez a tény Szerbia Köztársaság kulturális és történelmi gyökereiről és gazdag hagyományáról tanúskodik. A projektum szerzője, Miomir Korać prof. és Nemanja Mrđić archeológus részletesebben beszélt magáról a tárlatról.
A kiállítás megnyitóján részt vettek a diplomáciai kar, a Budapesti Olasz Kultúrintézet, a magyarországi szerb közösség és a Szerb Pravoszláv Egyház képviselői, továbbá a budapesti Nikola Tesla iskola több tanára és diákjai is. Budapest előtt a tárlat anyagát sikerrel mutatták be Washintonban, New Yorkban, Chicagóban, Bostonban és Londonban is.
A kiállítás április 15-ig tekinthető meg a Tökölyanum épületében, munkanaponként 10.30 és 17.00 óra között, a cím Veres Pálné utca 17., 1053 Budapest.