Printer Friendly Version Magyarország segítsége jelentős a csatlakozási tárgyalások során 2014.07.01. @ 3 July 2014 10:02 AM

Szerbia Köztársaság kormányának első alelnöke és külügyminisztere, Ivica Dačić és Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Navracsics Tibor július 1-ei belgrádi találkozóján úgy értékelték, hogy a két ország kormányainak első együttes ülése ösztönzi a bilaterális kapcsolatok további fejlesztését és bővítését.
Dačić és Navracsics kiemelték, hogy a Szerbia és Magyarország közötti kapcsolatok igen jók, és ismételten megerősítették közös elhatározásukat a politikai párbeszéd és együttműködés folytatására.
A kormány első alelnöke őszi hivatalos bilaterális látogatásra hívta Navracsics Tibort, aki megerősítette Magyarország eltökéltségét, hogy az EU nyugat-balkáni bővítési folyamata folytatódjon, és kiemelte, hogy országa kész tapasztalatai átadására, valamint politikai, szakmai és technikai segítségnyújtásra Szerbiának a csatlakozási tárgyalások folyamatában. Ennek megfelelően megállapodtak, hogy a jövőben rendszeres konzultációkat szerveznek, és a minisztériumok közötti együttműködés is intenzívebb lesz.