Printer Friendly Version Nikolić köztársasági elnök találkozója Magyarország miniszterelnökével, 2014.07.01. @ 3 July 2014 10:43 AM

Szerbia Köztársaság elnöke, Tomislav Nikolić 2014. július 1-én Belgrádban megbeszélést folytatott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, aki a két kormány együttes ülése alkalmából tartózkodott Belgrádban.
Nikolić elnök a találkozón megállapította, hogy a két ország kétoldalú kapcsolatai barátiak és hogy a csúrogi történelmi megbékélés óta még intenzívebbé váltak. “Hálásak vagyunk Magyarországnak Szerbia EU-integrációs törekvéseinek őszinte támogatásáért, és külön a katasztrofális árvizek idején tanúsított szolidaritásért”, hangsúlyozta Nikolić elnök. Kiemelte, hogy a vajdasági magyar kisebbség összekötő szerepet tölt be a két baráti nép között, továbbá hogy a jó kapcsolatok további fejlesztése mindkét fél érdeke.
Orbán Viktor magyar kormányfő elmondta, hogy országa deklaratívan és ténylegesen is síkraszáll Szerbia teljes jogú EU-tagságáért. Magyarországnak és Szerbiának folyamatosan fejleszteniük kell a bilaterális kapcsolatok a gazdaság, a beruházások, a határmenti együttműködés, a kultúra terén és egyebekben, hangsúlyozta a magyar kormányfő.
Tomislav Nikolić, Szerbia elnöke és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke közösen nyitotta meg a Belgrádi Magyar Intézetet.