Printer Friendly Version U Beogradu održana prva zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske 01.07.2014. @ 3 July 2014 10:52 AM

Nakon prve zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske 1. jula u Beogradu predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su odnosi dveju država u usponu, i poručio da će Srbija biti dobar i odgovoran partner Mađarskoj.
On je saopštio da je sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarao o konkretnim vidovima saradnje vlada dveju zemalja, i to u pitanjima koja se kreću od podrške Mađarske Srbiji na njenom evropskom putu, do izgradnje železničke i putne infrastrukture. Premijer Srbije je posebno istakao da je sa svojim mađarskim kolegom razgovarao i o izgradnji pruge Beograd–Budimpešta i Subotica–Segedin–Baja, kao i o otvaranju većeg broja graničnih prelaza.
Mogućnosti za bilateralnu saradnju su ogromne. Postigli smo dogovor o tome da zajedno učestvujemo u pojedinim projektima, kako bismo obezbedili jedinstven pristup EU fondovima i kako bismo ovaj težak trenutak iskoristili za to da obnovimo našu infrastrukturu, zaključio je Vučić.
Nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske potpisano je više sporazuma iz oblasti saobraćaja, životne sredine i bezbednosti. (opširnije)