Printer Friendly Version Predsednica Narodne skupštine na međunarodnoj konferenciji u Budimpešti, 03.10.2014. @ 7 October 2014 09:36 AM

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković učestvovala je na Drugoj konferenciji parlamenata zemalja Dunavskog regiona, koja je 3. 10.2014. održana u Budimpešti.
Na konferenciji je usvojena Zajednička izjava u kojoj su parlamentarci Dunavskog regiona, između ostalog, naglasili značaj harmonizovane prekogranične zaštite od poplava za celokupnu teritoriju rečnog basena Dunava i njegovih pritoka. Govoreći na temu zaštite od poplava u okviru Strategije za dunavski region Evropske unije (EUSDR), M. Gojković je istakla da su katastrofalne posledice majskih poplava u regionu ukazale na nužnost saradnje i značaj izrade i sprovođenja zajedničkih projekata zaštite od poplava.
Srbija će biti domaćin sledeće konferencije parlamentaraca Dunavskog regiona 2015. godine, pošto je kandidatura, koju je predložila predsednica NS RS, prihvaćena.
Na marginama Konferencije predsednica Narodne skupštine Srbije je imala razgovor sa predsednikom parlamenta Mađarske Laslom Keverom, tokom koga je istaknuto da su odnosi dve države na visokom nivou i da Srbija i Mađarska imaju šansu da grade zajedničku evropsku budućnost.