Printer Friendly Version A Népképviselőház elnöke nemzetközi konferencián Budapesten, 2014.10.03. @ 7 October 2014 09:42 AM

Szerbia Népképviselőházának elnöke, Maja Gojković részt vett a Duna-menti országok parlamentjei képviselőinek második konferenciáján, amelyet 2014.10.03-án tartottak Budapesten.
A konferencián közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben a Duna-menti parlamenti képviselők egyebek között hangsúlyozták az összehangolt, határon átnyúló árvízvédelem jelentőségét a Duna-medence és mellékfolyói egész területén. Az EU Duna Régió Stratégiája (EUSDR) keretében való árvízvédelemről beszélve Maja Gojković kiemelte, hogy a régióban bekövetkezett májusi áradások katasztrofális következményei rámutattak az együttműködés fontosságára, a közös árvízvédelmi projektumok kidolgozásának és megvalósításának szükségességére.
A Duna-menti parlamenti képviselők következő konferenciájának házigazdája 2015-ben Szerbia lesz, miután a részvevők elfogadták SZK Népképviselőháza elnökének erre vonatkozó javaslatát.
A konferencia alkalmával Szerbia Népképviselőházának elnöke megbeszélést folytatt a Magyar Országgyűlés elnökével, Kövér Lászlóval. Ennek során kiemelték, hogy a két ország kapcsolatai kimagaslóak, valamint hogy Szerbiának és Magyarországnak esélye van egy közös európai jövőt építeni.