Printer Friendly Version Zatvaranje „Meseca srpske kulture u Mađarskoj“ u ambasadi RS u Budimpešti, 10.10.2014. @ 13 October 2014 02:37 PM

Manifestacija „Mesec srpske kulture u Mađarskoj“, koju je ove godine po peti put organizovao Kulturni i dokumentacioni centar Srba u Mađarskoj (KDC), pod pokroviteljstvom Samouprave Srba u Mađarskoj, svečano je zatvorena 10. oktobra o.g. u prostorijama Ambasade RS. Brojne prisutne iz mađarske državne administracije, diplomatskog kora i srpske zajednice, kao domaćin je pozdravio ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Rade Drobac. Potom su pozdravne govore održali ambasador Slobodan Vukčević, načelnik OSZ i JiE u MSP R. Srbije i Mikloš Šoltes, DS Ministarstva za ljudske resurse zadužen za kontakte sa nacionalnim zajednicama. Poslednji se prisutnima obratio Milan Đurić direktor KDC i organizator „Meseca srpske kulture u Mađarskoj“, koji je istakao značaj ove manifestacije za očuvanje identiteta Srba u Mađarskoj i saradnju dve zemlje.
U kulturno-umetničkom programu su nastupili Branko Maravić, operski pevač iz Beograda i tamburaški orkestar Muzičke škole iz Pomaza.
Održavanje „Meseca srpske kulture u Mađarskoj“ je realizovano uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, i mađarskog Ministarstva ljudskih resursa.