Printer Friendly Version A Szerb Kultúra Hónapjának zárórendezvénye Szerbia budapesti nagykövetségén, 2014.10.10. @ 13 October 2014 02:39 PM

A Szerb Kultúra Hónapja Magyarországon rendezvénysorozat ünnepélyes záróeseményét október 10-én Szerbia Köztársaság Nagykövetségén tartották meg. A rendezvénysorozatot már ötödször szervezte meg a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ (KDC), az Országos Szerb Önkormányzat védnökségével. A magyar közigazgatási szervek, a diplomáciai kar és a szerb közösség jelenlevő, számos tagját házigazdaként Rade Drobac nagykövet köszöntötte. Ezt követően Slobodan Vukčević nagykövet, SZK Külügyminisztériuma szomszédos és kelet-európai országok igazgatóságának vezetője és Soltész Miklós, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára tartottak beszédet. Végül Milan Đurić, a KDS igazgatója és a Szerb Kultúra Hónapjának szervezője szólt a jelenlevőkhöz, kiemelve a rendezvény jelentőségét a magyarországi szerbek identitásának megőrzésében és a két ország együttműködésében.
Az esten fellépett Branko Maravić, belgrádi operaénekes és a pomázi Zeneiskola tamburazenekara.
A rendezvénysorozat megszervezését Szerbia Köztársaság Művelődési ás Tájékoztatási Minisztériuma, a diaszpórával és a régióban élő szerbekkel való együttműködésben illetékes hivatal és Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.