Printer Friendly Version Nikolić elnök Magyarország külügyminiszterével tárgyalt, 2014.11.20. @ 21 November 2014 10:41 AM

Szerbia Köztársaság elnöke, Tomislav Nikolić novembar 20-án Belgrádban Magyarország külügyminiszterével, Szijjártó Péterrel tárgyalt.
Nikolić elnök és Szijjártó miniszter egyetértettek, hogy a Szerbia és Magyarország közötti együttműködés jelentősen javult, aminek ékes bizonyítéka a két ország közötti rekord mértékű kereskedelmi árucsere az elmúlt évben. Kiemelték annak fontosságát, hogy a Szerbia és Magyarország közötti infrastrukturális összeköttetéseket fejlesszék, és ebben jelentős szerepe lesz a Belgrádot Budapesttel összekötő vasútvonal felújításának, valamint az újabb határátkelőhelyek megnyitásának.
Nikolić elnök elmondta, hogy Szerbia szeretne mielőbb az EU teljes jogú tagjává válni, Szijjártó miniszter pedig kiemelte, hogy Magyarország erőteljesen támogatja Szerbiát európai útján, és hogy országának álláspontja az, hogy az EU-nak fel kellene gyorsítania a bővítési folyamatot.