Printer Friendly Version Vučić miniszterelnök találkozója Szijjártó miniszterrel Belgrádban, 2014.11.20. @ 21 November 2014 11:15 AM


Szerbia Köztársaság kormányának elnöke, Aleksandar Vučić és Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Szijjártó Péter úgy értékelték, hogy a két ország kapcsolatai kiemelkedően jók, amihez hozzájárul a Szerbiában élő magyar kisebbség, és a Magyarországon élő szerb kisebbség is.
A találkozó során kiemelték, hogy Szerbia és Magyarország gazdasági együttműködése fejlődik, és hogy a kereskedelmi árucsere rekordszintű. Szó volt arról a konferenciáról is, amelyet decemberben tartanak Belgrádban Kína és 16 kelet-európai ország részvételével. Egyetértettek abban, hogy Szerbia és Magyarország közösen tárgyal majd a kínai partnerekkel a Belgrád-Budapest gyorsvasút kiépítéséről, és beszéltek a projekt finanszírozásának módozatairól, hogy 2017 nyarára befejeződhessenek a munkálatok.
Szó volt azokról az előnyökről is, amelyeket a Déli áramlat gázvezeték kiépítése jelentene, főleg Európa ezen részének energetikai stabilitása miatt.