Printer Friendly Version Belgrádban tartották a Magyar-szerb gazdasági vegyesbizottság VII. ülését, 2014.11.20. @ 21 November 2014 11:49 AM

Szerbia Köztársaság Kormányának földművelésügyi és környezetvédelmi minisztere, Snežana Bogosavljević-Bošković és Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Szijjártó Péter, mint a Magyar-szerb gazdasági vegyesbizottság társelnökei, kiemelték, hogy Szerbia és Magyarország kapcsolatai soha nem voltak jobbak, hogy az árucsereforgalom az elmúlt öt évben folyamatosan növekszik, és a tavalyi évben rekordszintet ért el.
A bizottság munkája kiterjedt a bilaterális gazdasági együttműködés fejlesztésére, külön tekintettel az árucsereforgalomra, valamint az üzleti tevékenység fokozását szolgáló közös intézkedésekre, amelyek a kereskedelem, befektetések, kis- és középvállalkozások és gépjárműgyártás területére vonatkoznak. Továbbá az infrastruktúra fejlesztésére, az energetikára, mezőgazdaságra és környezetvédelemre, vízgazdálkodásra, információs technológiákra és információs társadalomra, tudományos és technológiai egyttműködésre, regionális és határmenti együttműködésre, turizmusra, egészségügyre, gyógyászati és gyószeriparra.
A két ország gazdasági kamaráinak szervezésében üzleti fórumot is tartottak, amelyen több mint 60 szerbiai és magyarországi vállalat vett részt. Képviseltette magát az energiaszektor, a gépjárműgyártás, a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és az információs technológiai ágazat.
Bogosavljević-Bošković miniszter kiemelte, hogy Szerbia és Magyarország célja az elkövetkezőkben még jobb eredmények elérése, ami azt jelenti, hogy az árucsereforgalomban túlszárnyalják az eddigi, 1,4 milliárd eurós rekordösszeget, elsősorban a Magyarországra irányuló szerbiai kivitel növelésével.