Printer Friendly Version Szerbia és Magyarország kapcsolatai a legmagasabb szinten, 2015.01.14. @ 19 January 2015 02:34 PM

Ivica Dačić, Szerbia kormányának első alelnöke, külügyminiszter január 14-én Belgrádban találkozott Szijjártó Péterrel, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével, aki részt vett annak a munkacsoportnak az ülésén, amelyet a Belgrád és Budapest közötti vasútvonal korszerűsítésére hozott létre Szerbia Köztáraság, Magyarország és a Kínai Népköztársaság.
Dačić és Szijjártó miniszterek úgy értékelték, hogy Szerbia és Magyarország kapcsolatai a legmagasabb szinten vannak az utóbbi évtizedekben, és hogy az elmúlt két évben hatalmas előrelépést értek el a nyitott kérdések megoldása terén.
A két állam külügyminiszterei megállapították, hogy 2013-ban és 2014-ben a kereskedelmi forgalom rekordszintű volt, valamint hogy dinamikus együttműködés folyik több kölcsönös érdekeltségű területen, amit a két ország tisztségviselőinek gyakori találkozásai is tükröznek.
Dačić miniszter kemelte a Belgrád-Budapest vasútvonal korszerűsítésén való munka fokozásának jelentőségét. Köszönetet mondott magyar kollégájának a Szerbia EU-csatlakozásában nyújtott támogatásért, és elfogadta meghívását, hogy februárban hivatalos látogatásra Magyarországra utazzon.