Printer Friendly Version Szerbia és Magyarország közös mezőgazdasági szakértői csoportokat alakítanak, 2015.01.20. @ 22 January 2015 12:27 PM

Snežana Bogosavljević-Bošković, Szerbia mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztere közölte, hogy Fazekas Sándor magyar földművelésügyi miniszterrel január 20-án Budapesten megegyeztek, hogy a mezőgazdasági együttműködés terén közös szakértői munkacsoportokat alakítanak. A csoportok a mezőgazdasági termelés növelésén, a föld védelmén, a biztonságos élelmiszertermelésen és az EU támogatások lehívásánának maximalizálásán dolgoznak majd. A munkacsoportok első eredményeit tavasszal tekintik át, amikor Fazekas miniszter Belgrádban viszonozza a látogatást.
Snežana Bogosavljević-Bošković elmondta, hogy Magyarország nagy érdeklődést mutat szerbiai közös vállalatok alapítása iránt, amivel növelhetnék a termelést és a szerb termékek kivitelét.
A találkozón szó volt az EU-csatlakozási folyamatban szerzett magyar tapasztalatokról, különösen a mezőgazdasági támogatások lehívásában, valamint a földtörvényről és az élelmiszerbiztonságra vonatkozó törvényekről is.
Snežana Bogosavljević-Bošković látogatást tett a budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnáziumban és a szentendrei Szerb templomban.