Printer Friendly Version Srbija na sajmu turizma „Utazaš 2015.“ u Budimpešti, 28.02.2015. @ 3 March 2015 01:42 PM

U Budimpešti je 26. februara 38. put otvoren međunarodni sajam turizma pod nazivom „Utazaš 2015.“. Na sajmu svoje turističke ponude, na 20.000 kvadratnih metara, prikazalo je preko 250 izlagača iz oko 30 država među kojima je i Republika Srbija.
Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je i ove godine organizovao nastup turističke privrede Republike Srbije i AP Vojvodine na međunarodnom sajmu turizma. Na Sajmu je predstavljen projekat „Bogatstvo različitosti“, koji ima za cilj da se kroz razvoj multikulturalne ture, „Podunavlje“ predstavi kao jedinstven turistički proizvod.
Centralni događaj na štandu Republike Srbije bio je 28. februara, kada je predstavljen projekat „Bogastvo različitosti“ i održana konferencija za medije na kome su govorili Balint Juhas, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Rade Drobac, ambasador R. Srbije u Budimpešti i Željka Pudar iz Turističke organizacije Srbije.
U toku četvorodnevnog trajanja sajma na štandu R. Srbije i AP Vojvodine nastupile su 12 turističkih organizacija opština i gradova, 5 klastera i udruženja i 7 turističkih preduzeća, agencija i vinara uglavnom iz AP Vojvodine.