Printer Friendly Version Szerbia a budapesti Utazás 2015 Kiállításon , 2015.02.28. @ 3 March 2015 01:43 PM

Budapesten február 26-án nyílt meg a 38. Utazás Kiállítás. A rendezvény keretében 20 000 négyzetméteren mintegy 30 ország több mint 250 kiállítója mutatkozott be, közöttük Szerbia Köztársaság is.
A vajdasági gazdasági, foglalkoztatási és nemi egyenjogúsági titkárság szervezte meg Szerbia Köztársaság és Vajdaság Autonóm Tartomány idegenforgalmi ágazatának bemutatását. A kiállításon ismertették A különbözőség gazdagsága elnevezésű projektet, amelynek célja egy multikulturális túra keretében bemutatni a Duna-mentét.
Szerbia standjának központi rendezvényét február 28-án tartották, A különbözőség gazdagsága-projekt bemutatása mellett sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Juhász Bálint, vajdasági gazdasági, foglalkoztatási és nemi egyenjogúsági titkárhelyettes, Rade Drobac, Szerbia budapesti nagykövete és Željka Pudar, Szerbia Idegenforgalmi Szervezetének képviselője beszélt.
A négynapos rendezvény alatt Szerbia és Vajdaság standján 12 község és város turisztikai szervezetei, 5 klaszter és egyesület, továbbá hét vállalat, ügynökség és borászat mutatkozott be, főleg Vajdaság Autonóm Tartomány területéről.