Printer Friendly Version Ministar Dačić na sastanku ministara posvećenom pitanjima energetske bezbednosti Centralne i Jugoistočne Evrope, 07. 04.2015. @ 8 April 2015 07:28 AM

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je na poziv ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Petera Sijarta 7. aprila u Budimpešti učestovao na sastanku ministara spoljnih poslova Mađarske, Republike Srbije, Republike Grčke, Republike Makedonije i ministra za pitanja EU Republike Turske, posvećenom pitanjima energetske bezbednosti Centralne i Jugoistočne Evrope.
Ministar Dačić je nakon sastanka na zajedničkoj konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što su predstavnici pet zemalja po prvi put zvanično izrazili spremnost da zajedno učestvuju u infrastrukturnim projektima koji će obezbediti mogućnost da ove zemlje osiguraju energetsku bezbednost. Istakao da je ovo pitanje za Srbiju ne samo od vitalnog ekonomskog i energetskog značaja, već pitanje od nacionalnog značaja.
Ministar Dačić naglasio je da očekuje da se najpre definiše ceo projekat, a zatim i izradi zajednička studija izvodljivosti. Apelovao je i na blagovremenu odgovorajuću komunikaciju sa Evropskom komisijom.
Ministar Dačić je na marginama ministarskog sastanka u Budimpešti imao i bilateralni susret sa ministrom spoljnih poslova Republike Grčke Nikosom Kociasom.