Printer Friendly Version Svečano zatvaranje „Meseca srpske kulture“ u Budimpešti, 15. 10.2015. @ 20 October 2015 01:10 PM

Tradicionalna manifestacija „Mesec srpske kulture u Mađarskoj“, koju je ove godine po šesti put organizovao Srpski kulturni i dokumentacioni centar (KDC), pod pokroviteljstvom Samouprave Srba u Mađarskoj, svečano je zatvorena 15. oktobra o.g. u prostorijama Ambasade RS u Budimpešti. Brojne prisutne iz mađarske državne administracije, diplomatskog kora i srpske zajednice, kao domaćin je pozdravio ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Rade Drobac. Potom su pozdravne govore održali Igor Bečić, potpredsednik NS RS, i Antal Paulik, načelnik glavnog Odeljenja u Ministarstvo za ljudske resurse Mađarske. Poslednji se prisutnima obratio Milan Đurić, direktor KDC i organizator „Meseca srpske kulture u Mađarskoj“, koji je istakao značaj ove manifestacije za očuvanje identiteta Srba u Mađarskoj i saradnju dve zemlje.
Održavanje „Meseca srpske kulture u Mađarskoj“ je realizovano uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, i Ministarstva za ljudske resurse Mađarske.