Printer Friendly Version Maja Gojković, Szerbia Népképviselőháza elnökének hivatalos magyarországi látogatása, 19.11.2015. @ 26 November 2015 09:09 AM

Maja Gojković, Szerbia Köztársaság Népképviselőházának elnöke november 18-án és 19-én hivatalos és baráti látogatáson tartózkodott Magyarországon Kövér László, az Országgyűlés elnökének meghívására. A Kövér Lászlóval folytatott beszélgetés során megállapították, hogy a két ország közötti kapcsolatok fejlesztése folyamatos az együttműködés számos, mindkét fél számára fontos területén, valamint bővült a gazdasági együttműködés.
Maja Gojković, Szerbia Népképviselőházának elnöke és Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke tartalmas beszélgetést folytatott az aktuális helyzetről és a két állam kapcsolatainak jövőbeni fejlesztéséről, mely után elégedetten szögezték le, hogy a két ország kapcsolatai a történelem során még soha nem voltak ilyen jók, és hogy nincsenek nyitott kérdések. Úgy értékelték, hogy a látogatás és a beszélgetések baráti és nyílt légkörben zajlottak, és megerősítették a Szerbia Köztársaság és Magyarország közötti kapcsolatok fejlődésének pozitív tendenciáját.
Látogatása során Maja Gojković találkozott az Országgyűlés magyar-szerb baráti tagozatának tagjaival is.