Printer Friendly Version Aleksandar Vulin miniszter budapesti látogatása, 2016.03.19. @ 22 March 2016 02:52 PM

Aleksandar Vulin, Szerbia munka-, foglalkoztatás-, harcos-ügyi és szociálisvédelmi minisztere és Nenad Ivanišević államtitkár március 19-én munkajellegű látogatást tett Magyarországon. Tartózkodásuk alatt több találkozójuk volt Budapesten és Szentendrén az Országos Szerb Önkormányzat, a Szerb Pravoszláv Egyház és az ELTE Bölcsészettudományi Kara Szerb Nyelvi Tanszékének képviselőivel.
A találkozókra a Kormányközi Kisebbségi Vegyes Bizottság ülésének előkészületei keretében került sor, amelynek tervezett időpontja és helyszíne április 4., Szabadka. A magyarországi szerbek képviselőinek most alkalmuk nyílt a miniszterrel megismertetni a magyarországi szerb nemzeti kisebbség megoldatlan kérdéseit.
A találkozók után Vulin miniszter és Ivanišević államtitkár részt vettek egy jótékonysági előadáson, amelyet a budapesti Nikola Tesla szerb óvoda, általános iskola, gimnázium és diákotthon diákjai és tanárai készítettek, ahol csatlakozott hozzájuk Pásztor István, Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőházának elnöke is.