Printer Friendly Version Mesec srpske kulture u Mađarskoj: modna revija Verice Rakočević u Ambasadi, 30.09.2016. @ 3 October 2016 01:45 PM

U prostorijama Ambasade R. Srbije je 30.09. o.g. održana „Modna revija“ poznate modne kreatorke iz Srbije V. Rakočević, koja je organizovana u okviru manifestacije „Mesec srpske kulture u Mađarskoj“ i koja je privukla veliku pažnju prisutnih. Među zvanicama su bili brojni članovi srpske zajednice u Mađarskoj, predstavnici diplomatskog kora (pre svega supruge ambasadora), najugledniji stilisti i dizajneri iz sveta mode u Mađarskoj, i predstavnici srpskih medija u Mađarskoj.
Prisutnima se na otvaranju manifestacije u ime Srpskog kulturnog i dokumentacionog centra obratila D. Đurić, koja je zahvalila kreatorki i Ambasadi R. Srbije u Budimpešti na predstavljanju dela srpske mode u Mađarskoj, i naglasila da najnovija kolekcija vodeće srpske modne kreatorke „No Limit“ daje pečat tradicionalnoj manifestaciji „Mesec srpske kulture u Mađarskoj“. Na kraju revije je održan prigodan koktel.