Printer Friendly Version Srpsko-mađarski poslovni forum u Ambasadi, 04.03.2017. @ 10 March 2017 01:30 PM

U Ambasadi R. Srbije u Budimpešti je 04. marta o.g. održan Srpsko-mađarski poslovni forum u organizaciji Ambasade R. Srbije i Trgovinske i industrijske komore Budimpešte (BKIK). Cilj ovog foruma je bio predstavljanje dela turističke ponude R. Srbije, uspostavljanje kontakata između privrednika odnosno turističkih radnika Mađarske i Srbije, izgradnja buduće privredne i turističke saradnje, kao i pronalaženje mađarskih partnera spremnih za dovođenje turista u Srbiju.
Uvodnu reč na Poslovnom forumu su dali Rade Drobac, ambasador R. Srbije u Budimpešti, i Dr. Zoltan Kiš, predsednik Trgovinske i industrijske komore Budimpešte.
Ambasador Rade Drobac je rekao da je ovaj poslovni forum posvećen razvoju privredne i turističke saradnje u uslovima dobrih političkih odnosa. Naglasio je da ambasada R. Srbije maksimalno ulaže napore da doprinese razvoju dobrih odnosa Srbije i Mađarske, a posebno razvoju ekonomske saradnje. Istakao da ambasada učestvuje na svim skupovima posvećenim ekonomiji, podstiče interesovanje mađarskih privrednika za ekonomsku saradnju sa privrednicima u R. Srbiji, i u tom cilju organizuje ovakve skupove u Ambasadi.
Na poslovnom forumu su o mogućnosti turističke saradnje i turističkoj ponudi R. Srbije govorili Mikloš Bornemisa, predsednik Odeljenja za turizam i ugostiteljstvo Trgovinsko i industrijske komore Budimpešte, Pavle Počuč, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Oto Kišmarton, ministar-savetnik, Nataša Pavlović, direktorica TO Vojvodine i predstavnici turističkih organizacija i agencija iz AP Vojvodine.
Prijatnoj atmosferi doprineli su članovi Akademskog društva za negovanje muzike „Gusle“, iz Kikinde, koji su priredili mini koncert.
Na Srpsko-mađarskom poslovnom forumu je R. Srbija predstavljena u kulturnom, društvenom i privrednom domenu, a posebno njeni turistički potencijali.