Printer Friendly Version Szerb-magyar üzleti fórum a nagykövetségen, 2017.03.04. @ 10 March 2017 01:40 PM

Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségén március 4-én a nagykövetség és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében szerb-magyar üzleti fórumot szerveztek. A cél Szerbia turisztikai kínálatának bemutatása, a kapcsolatteremtés,a jövőbeni gazdasági és turisztikai együttműködés kiépítése mellett magyarországi partnerek felkutatása volt szerbiai turisztikai utazásokhoz.
Bevezetőt Rade Drobac nagykövet és dr. Kiss Zoltán, a BKIK elnöke mondtak.
Rade Drobac nagykövet elmondta, hogy az üzleti fórumot a jó politikai viszonyok közepette megvalósuló gazdasági és turisztikai együttműködésnek szentelik. Hangsúlyozta, Szerbia nagykövetsége maximális erőfeszítéseket tesz a Szerbia és Magyarország közötti jó kapcsolatok fejlesztésére, és külön a gazdasági kapcsolatok mélyítésére. Kiemelte, hogy a nagykövetség részt vesz minden gazdasággal kapcsolatos találkozón, ösztönzi a magyar vállalkozók érdeklődését szerbiai vállalkozókkal való együttműködésre, és ennek érdekében szervez hasonló találkozókat a nagykövetségen.
A turisztikai együttműködési lehetőségekről és a szerbiai idegenforgalmi kínálatról Bornemisza Miklós, a BKIK turizmus és vendéglátás osztályelnöke, Pavle Počuč, vajdasági gazdasági és turisztikai titkárhelyettes, Kismárton Ottó követ-tanácsos, Nataša Pavlović, Vajdaság Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója, valamint a vajdasági turisztikai szervezetek és ügynökségek képviselői beszéltek.
A kellemes hangulathoz a kikindai Gusle Akadémiai Néphagyományőrző Társaság rövid koncertje járult hozzá.
A szerb-magyar üzleti fórumon a szerbiai kulturális, társadalmi és gazdasági, de különösképpen turisztikai lehetőségek bemutatására került sor.