Printer Friendly Version U Segedinu održan Mađarsko-srpski poslovno-turistički forum, 01.09.2017. @ 12 September 2017 02:37 PM

Mađarsko-srpski poslovno-turistički forum i B2B susreti održani su u Segedinu 1. septembra u organizaciji Privredne komore Vojvodine, Trgovinske i industrijske komore županije Čongrad, uz podršku Ambasade Srbije u Budimpešti. Cilj foruma je bio predstavljanje turističke privrede i potencijala Vojvodine i povezivanje sa privrednicima iz Čongrada.
Ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac je istakao da uprkos tome što su politički odnosi između dve zemlje veoma dobri i ekonomska saradnja sa robnom razmenom iz godine u godinu raste, ne mogu biti zadovoljni sa turističkom saradnjom između Mađarske i Srbije, jer zaostaje i ne odgovara objektivnim mogućnostima za razvoj. Mađarski turisti malo znaju o turističkim potencijalima Srbije. Upravo su zbog toga turistički forumi od velikog značaja za promociju srpskog turizma, istakao je ambasador Drobac.
Na manifestaciji su govorili i Pal Nemeši, predsednik Privredne komore županije Čongrad, Laslo Šoljmoš, zamenik gradonačelnika Segedina i Bojana Miljuš, zamenik generalnog sekretara Privredne komore Vojvodine.