Printer Friendly Version Magyar-szerb turisztikai üzleti fórumot tartottak Szegeden, 2017.09.01. @ 12 September 2017 02:41 PM

Magyar-szerb turisztikai üzleti találkozót tartottak Szgeden szeptember 1-én a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, Szerbia Köztársaság budapesti nagykövetségének támogatásával. A találkozó célja a vajdasági turisztikai kínálat bemutatása volt, továbbá Csongrád megyei vállalkozókkal való kapcsolatteremtés.
Rade Drobac, Szerbia magyarországi nagykövete kiemelte, hogy bár a két ország közötti politikai kapcsolatok nagyon jók és a kereskedelmi forgalom is bővül évről évre, a két ország közötti turisztikai együttműködés nem kielégítő, mert e téren nincsenek kihasználva az objektív fejlődési lehetőségek. Éppen ezért a szerbiai turizmus promóciójára rendkívül jelentősek az idegenforgalmi találkozók, emelte ki Drobac nagykövet.
A rendezvényen felszólalt Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Solymos László, szegedi alpolgármester, és Bojana Miljuš, a Vajdasági Gazdasági Kamara főtitkár-helyettese is.