Printer Friendly Version Srpsko-mađarski poslovno-turistički forum u Ambasadi Srbije, 15.09.2017. @ 20 September 2017 12:04 PM

U Ambasadi Republike Srbije je u Budimpešti 15. septembra održan Srpsko-mađarski poslovno-turistički forum sa prisustvom više od sto privrednika. Forum su organizovali Privredna komora Vojvodine i Mađarsko-srpski poslovni savet, uz logističku podršku ambasade. Cilj foruma je bilo predstavljanje privrednih i turističkih potencijala AP Vojvodine, i uspostavljanje i intenziviranje srpsko-mađarske ekonomske saradnje.
Forum je otvorio Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine, koji je naglasio da je ovo prilika da se veoma dobri odnosi Srbije i Mađarske unaprede u praktičnom smislu, da poslovni ljudi porazgovaraju i realizuju zajednička ulaganja u Mađarskoj i u Srbiji.
Ambasador Rade Drobac, domaćin skupa, je ukazao da je saradnja između dve zemlje u poslednje vreme u usponu, ali sve mogućnosti još nisu iskorišćene. Govorio i o zalaganju ambasade na unapređenju privredne saradnje.
Prisutnima su se obratili i Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine, Laslo Volf, predsednik Mađarsko-srpskog poslovnog saveta, Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine, Janoš Babić, generalni konzul Mađarske u Subotici i Mikloš Jojart, izvršni direktor Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore.
Poseban kvalitet uspehu poslovnog foruma su dali B2B razgovori privrednika održani nakon plenarne sednice. Interesovanje mađarskih privrednika je bilo veliko za razgovor u oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije, građevinskog, energetskog i IT sektora, ugostitetljstva i nautičkog turizma, metalske industrije, hotelijerstva i bankarstva.