Printer Friendly Version Szerb-magyar üzleti és idegenforgalmi fórum Szerbia nagykövetségén, 2017.09.15. @ 20 September 2017 12:44 PM

Szerbia Köztársaság Nagykövetségén szeptember 15-én Budapesten szerb-magyar üzleti és idegenforgalmi fórumot tartottak, amelyen több mint száz üzletember vett részt. A rendezvény szervezői a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Magyar-Szerb Üzleti Tanács voltak, a nagykövetség logisztikai támogatásával. A fórum célja Vajdaság AT gazdasági és idegenforgalmi lehetőségeinek bemutatása volt, továbbá a szerb-magyar gazdasági együttműködés élénkítése.
A fórumot Igor Mirović, Vajdaság AT kormányának elnöke nyitota meg, aki kiemelte, a találkozó jó alkalom arra, hogy gyakorlati értelemben is fejlesszék Szerbia és Magyarország jó kapcsolatait, hogy az üzletemberek találkozzanak és közös beruházásokat valósítanak meg Magyarországon és Szerbiában.
Rade Drobac nagykövet, a rendezvény házigazdája, rámutatott, hogy a két ország együtműködése az elmúlt időszakban felívelő pályán van, de még mindig nincs kihasználva minden lehetőség.
A jelenlevőkhöz szóltak Boško Vučurević, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke, Wolf László, a Magyar-Szerb Üzleti Tanács elnöke, Nataša Pavlović, Vajdaság Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója, Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja és Jójárt Miklós, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető igazgatója.
Az üzleti fórum sikeréhez külön hozzájárultak az előadásokat követő B2B beszélgetések. A magyar üzletembereket elsősorban a mezőgazdaság és élelmiszeripar, építőipar, energetika és informatikai technológiák, a vendéglátóipar, folyami turizmus, fémipar, szállodaipar és banki szolgátatások ágazatai érdekelték.