Printer Friendly Version Privredna komora Vojvodine i Pečujsko-baranjska trgovinska i industrijska komora potpisale Sporazum o saradnji, 31.01.2018. @ 2 February 2018 10:50 AM

Privredna komora Vojvodine i Pečujsko-baranjska trgovinska i industrijska komora, u sredu, 31. januara 2018. godine u Pečuju, potpisale su Sporazum o saradnji, a u cilju jačanja poslovnih odnosa i razvijanja uzajamne saradnje. Sporazum su potpisali predsednik PK Vojvodine, Boško Vučurević i predsednik Pečujsko-baranjske trgovinsko i industrijske komore, Tamaš Šikfei.
Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji Ambasador Rade Drobac, je zajedno sa predsednikom PK Vojvodine, Boškom Vučurevićem otvorio konferenciju posvećenu razvoju vinarstva i vinogradarstva u regiji Vilanj. Konferencija je održana u okviru dvodnevne posete vojvođanskih vinara i turističkih radnika Pečuju i vinskoj regiji u Vilanju, u organizaciji PK Vojvodine, koja je predvodila blizu 40 vojvođanskih vinara i turističkih radnika koji se bave vinskim turizmom. U Vojvođanskoj delegaciji su bili i profesori sa PMF i Instituta za vinogradarstvo pri Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.
Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji i konferencije, delegacija PK Vojvodine i Ambasade R. Srbije posetila je Hram Svetog Simeona Stolpnika u Pečuju, gde je delegaciju dočekao sveštenik Milan Erić i Predrag Mandić, predsednik Pečujsko-baranjskog srpskog udruženja.