Printer Friendly Version Obeležavanje Dana državnosti i Dana Vojske Srbije, 14.02.2018. @ 20 February 2018 01:50 PM

Povodom Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije, 14.02.2018. godine, u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti je održan svečani prijem. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica iz diplomatskog kora i kora vojnih izaslanika, visoki predstavnici mađarskih državnih i kulturnih institucija, predstavnika srpske zajednice i SPC u Mađarskoj, zvaničnika skupštine grada Budimpešte i mnogi drugi.
Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Stevanović, je istakao da bilateralni odnosi između Srbije i Mađarske nisu nikada bili bolji, a državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Ištvan Ijđarto je potvrdio da obe zemlje žele da nastave sa unapređivanjem već postojećih izvrsnih odnosa u svim oblastima.
Ambasador Srbije, Rade Drobac je čestitao nacionalni praznik srpskoj zajednici u Mađarskoj, izražavajući zadovoljstvo aktuelnim stanjem odnosa između Srbije i Mađarske, i zahvalio se gostima na odvojenom vremenu da u Ambasadi Srbije proslave ovaj važan dan za Srbiju i njene građane.
Ženski hor budimpeštanske Osnovne škole i gimnazije “Nikola Tesla” je sa muzičkim numerama iz Srbije doprineo prijatnom raspoloženju na koktelu gde su služena jela i pića iz Srbije.