Printer Friendly Version Fogadás Szerbia Államiságának napja és a Hadsereg napja alkalmából, 2018.02.14 @ 21 February 2018 12:48 PM

Szerbia Köztársaság Nagykövetségén 2018. február 14-én fogadást tartottak Szerbia Államiságának napja és a Szerb Hadsereg napja alkalmából. Az ünnepségen nagy számban vettek részt a diplomáciai kar és a véderő-attaséi kar tagjai, a magyarországi állami és kulturális intézmények képviselői, a magyarországi szerb közösség és Szerb Pravoszláv Egyház képviselői, az önkormányzati elöljárók és sokan mások.
Szerbia Külügyminisztériumának államtikára, Nemanja Stevanović kiemelte, hogy a Szerbia és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatok még soha nem voltak ilyen jók. Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának államtitkára, Íjgyártó István pedig megerősítette, hogy mindkét ország kész a jelenleg is kiváló kapcsolatok további fejlesztésére minden területen.
Rade Drobac, Szerbia nagykövete a nemzeti ünnep alkalmából köszöntötte a magyarországi szerb közösséget, hangsúlyozva elégedettségét a Szerbia és Magyarország közötti kapcsolatokkal, és megköszönte a vendégeknek a részvételt a Szerbia és polgárai számára jelentős ünnepnapon.
A budapesti "Nikola Tesla" szerb tanítási nyelvű általános iskola és gimnázium női kórusa szerbiai zeneszámokkal járult hozzá a fogadás kellemes hangulatához, ahol szerbiai ételeket és italokat szolgáltak fel.