Printer Friendly Version U Ambasadi je održana promocija turističke regije Zapadna Srbija, 18.04.2018. @ 3 May 2018 01:03 PM

U Ambasadi R. Srbije u Budimpešti je u saradnji sa Mađarsko-srpskom trgovinskom i industrijskom komorom, Trgovinskom i industrijskom komorom Budimpešte i turističkom agencijom „Alfa travel si“ 18. aprila o.g. održan srpsko-mađarski turistički forum na kome je predstavljeno deset turističkih destinacija iz Zapadne Srbije.
Forum je otvorio ambasador Rade Drobac, koji je rekao da Ambasada već duže vreme radi na povezivanju privrednika i turističkih radnika iz Srbije i Mađarske.
„Želja Ambasade je da na ovakvim događajima okupi zainteresovane privrednike koji imaju zajedničku temu za saradnju, s obzirom da su u poslednjih nekoliko godina izuzetno dobri politički odnosi između Srbije i Mađarske. Privredna saradnja napreduje u kontinuitetu, ali je saradnja u oblasti turizma tek na početku. Boraveći u Mađarskoj, uočio sam da potencijalni mađarski turisti malo znaju o Srbiji i da retko kod nas provode odmor. Oni koji i odu, uglavnom posećuju svoju rodbinu u Vojvodini“, ukazao je ambasador i dodao da se nada da će se uspostaviti uspešna saradnja u oblasti turizma korisna za obe strane.
Pored ambasadora R. Drobca, na promociji su govorili i Đerđ Terek, predsednik Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore, koji je ocenio da su ovakvi i slični poslovno-turistički forumi veoma važni i korisni za predstavljanje Srbije, Mikloš Bornemisa, predstavnik Trgovinske i industrijske komore Budimpešte, koji je rekao da se mora raditi na razvoju turističke saradnje između dve zemlje, i ocenio da srpskom turizmu nedostaje marketing na mađarskom tržištu, kao i Miroslav Rađen, direktor Turističke regije Zapadna Srbija, koji je naglasio da, posle Beograda, turistički region Zapadne Srbije posećuje najviše domaćih i stranih turista.