Printer Friendly Version Szerb-magyar idegenforgalmi fórum Szerbia budapesti Nagykövetségén, 2018.09.14. @ 20 September 2018 01:20 PM

Szerbia budapesti Nagykövetségén szeptember 14-én szerb-magyar idegenforgalmi fórumot tartottak Szerbia Köztársaság idegenforgalmi kínálatának, különösen a téli turizmusnak a népszerűsítése céljával. A rendezvényen szerbiai kézműves műhelyek állították ki munkáikat, a belgrádi Sveti Djordje (Szent György) népi együttes pedig alkalmi műsort mutatott be. A fórumot Szerbia Nagykövetsége szervezte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, az Alpha Travel SEE turistairodával, a szerbiai idegenforgalmi szervezettel és a kruseváci székhelyű Regionális Gazdasági Kamarával (RPK Kruševac) együttműködve.

Szerbia idegenforgalma iránt nagy érdeklődést tanúsítottak a magyarországi kereskedelmi és iparkamarák képviselői, a Magyar-Szerb Üzleti Tanács tagjai, idegenforgalmi szakemberek, utazási irodák tulajdonosai, továbbá a budapesti főiskolák azon tanárai és hallgatói, amelyeken idegenforgalmi tanszék is működik. Az eseményről a magyar nyomtatott és elektronikus média is beszámolt.

A fórum megnyitóján Rade Drobac, Szerbia magyarországi nagykövete kiemelte, hogy a Nagykövetség támogatja a Szerbia idegenforgalmi kínálatát népszerűsítő ilyen és hasonló rendezvényeket, figyelembe véve, hogy a magyar polgárok keveset tudnak Szerbia turizmusáról és azokról a széleskörű lehetőségekről, amelyekkel Szerbia rendelkezik. Ez is az oka annak, hogy az idegenforgalom lemarad a Magyarország és Szerbia közötti politikai és gazdasági együttműködés mögött. A nagykövet hangsúlyozta, hogy a fórum is alkalom az idegenforgalom gyakorlati bővítésére, hiszen ez az a hely, ahol az üzletemberek találkozhatnak és megvalósíthatják azt, amit megbeszéltek.

A rendezvény sikeréhez sokban hozzájárultak a magyar idegenforgalom és kamarák képviselőivel való közvetlen beszélgetések, amelyekből leszűrhető, hogy magyar részről nagy az érdeklődés Szerbia idegenforgalmi kínálata iránt. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselője tárgyalásokat kezdeményezett az RPK Kruševac elnökével egy együttműködési megállapodás megkötése céljával.