Printer Friendly Version Szerbia Nagykövetsége a budapesti Diplomata Vásáron, 2018.12.05. @ 5 December 2018 09:05 AM

Budapesten az InterContinental szállodában nyolcadik alkalommal rendezték meg december 2-án a hagyományos jótékonysági Diplomata Vásárt, amelyet a Budapesten szolgáló diplomaták házastársait tömörítő Diplomatic Spourses of Budapest közösség szervez minden évben a szállodával együttműködve.

A rendezvényen, amelynek fővédnöke Herczegh Anita, Áder János magyar köztársasági elnök felesége volt, Szerbia is sikeresen bemutatkozott.

Szerbia Köztársaság Nagykövetsége minőségi szerbiai termékeket, édességeket, borokat, mezőgazdasági termékeket és kézműves tárgyakat állított ki. Igen nagy érdeklődés mellett a standon ismertettük Szerbia turisztikai kínálatát is, s külön felhívtuk a figyelmet a kiváló szerbiai borászokra és a borászatban rejlő turisztikai lehetőségekre.

A Diplomata Vásáron bemutatott kulturális programban Szerbiát a budapesti Tabán művelődési egyesület képviselte nagy sikerrel.

A kiállított szerbiai termékek értékesítése is sikeres volt, a bevételt jótékonysági célra át is adtuk a szervezőknek, akik azt a speciális igényű magyarországi gyerekek megsegítésére továbbítják az illetékesekhez.