Printer Friendly Version Nj.E. Ivan Todorov predao je akreditivna pisma predsedniku, Nj.E. Janošu Aderu (17.12.2018.) @ 20 December 2018 12:23 PM

Novоimenovani ambasador Republike Srbije u Mađarskoj, Nj.E. Ivan Todorov, predao je akreditivna pisma predsedniku Mađarske, Nj.E. Janošu Aderu, 17. decembra 2018.godine.

Delegacija diplomatskog predstavništva Republike Srbije dočekana je u predsedničkoj palati „Šandor” u Budimu, gde je predsednik Janoš Ader poželeo dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru, koji je prilikom predaje akreditivnih pisama istakao zadovoljstvo dolaskom u prijateljsku, susednu zemlju, kao i da će tokom mandata u punoj meri biti posvećen daljem jačanju sveukupne saradnje između R.Srbije i Mađarske i povezivanju srpskog i mađarskog naroda.

Tokom kurtoaznog razgovora, obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosni između R.Srbije i Mađarske na veoma visokom niovu, istorijski gledano, na maksimumu. Predsednik Janoš Ader je poručio da Mađarska u Srbiji vidi iskrenog prijatelja i dobrog partnera u saradnji u svim oblastima, izrazivši zadovoljstvo visokim stepenom bilateralnih odnosa, koji su rezultirali, pre svega, činom istorijskog pomirenja dva naroda.

Nakon predaje akreditivnih pisama, ambasador Ivan Todorov je u prisustvu saradnika Ambasade R. Srbije, uz državne počasti, položio venac na spomenik Neznanom junaku na Trgu Heroja.