Printer Friendly Version Vojvođansko veče u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, 22. februara 2019. @ 26 February 2019 01:27 PM

U Ambasadi Republike Srbije je 22. februara organizovano Vojvođansko veče povodom učešća Srbije na 42. Međunarodnom sajmu turizma „Putovanje 2019“, održanim u Budimpešti između 21. i 24. februara, gde je među 300 izlagača iz 30-tak zemalja predstavljena i turistička ponuda Vojvodine. U saradnji sa Pokrajinskom vladom Vojvodine, Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Turističkom organizacijom Vojvodine, u organizaciji Privredne komore Vojvodine na sajmu je prikazana turistička ponuda 20 turističkih i ugostiteljskih preduzeća iz Vojvodine. 

Vojvođansko veče u Ambasadi Republike Srbije je bilo veoma posećeno, među mnogobrojnim gostima bio je značajan broj turističkih novinara iz Mađarske, koji su zainteresovani za popularizaciju turističkih destinacija u Srbiji.

U obraćanju prisutnima, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković se osvrnuo na dobre odnose Srbije i Mađarske u svim oblastima života, posebno ukazujući na lične prijateljske odnose predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana, ali i na zbližavanje srpskog i mađarskog naroda proteklih godina. Opisujući zajedničke interese i težnje, Ivan Đoković je ukazao nameru i želju da Srbi i Mađari zajedno grade mir i stvaraju vrednosti za sadašnje i buduće generacije. Nadovezujući na ove misli, Nj.E. Ivan Todorov, ambasador Republike Srbije u Budimpešti je pozvao Srbe i Mađare na stvaranje pojedinačnih prijateljstava i na gradnju mostova za povezivanje pojedinaca, jer će to biti najbolja osnova na kojoj se baziraju dobri odnosi između dve države.

Na štandu Vojvodine na sajmu „Putovanje 2019“ je 22. februara održana i posećena konferencija za novinare, na kojoj je direktorka Turističke organizacije Vojvodine dr. Nataša Pavlović podsetila da je Novi Sad ove godine evropska prestonica mladih, a 2021. će biti evropska prestonica kulture, i da je i to jedan od važnih razloga da se poseti Vojvodina, dok je predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević potvrdio da komora pruža pomoć za umrežavanje i proširivanje saradnje vojvođanskih i mađarskih turističkih subjekata i učestvuje u uspostavljanju odnosa potencijalnih partnera.