Printer Friendly Version Vajdasági Est Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségén, 2019. február 22. @ 26 February 2019 01:35 PM

Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségén február 22-én Vajdasági Estet tartottunk abból az alkalomból, hogy az Utazás 2019 elnevezésű, február 21-e és 24-e között megtartott, sorrendben 42. nemzetközi idegenforgalmi kiállításon Budapesten a 30 országból érkezett mintegy 300 kiállító között Vajdaság idegenforgalmi kínálatát is bemutatták. A Vajdasági Tartományi Kormánnyal, a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkársággal és a Vajdasági Turisztikai Szervezettel együttműködve a Vajdasági Gazdasági Kamara szervezésében a kiállításon 20 vajdasági idegenforgalmi és vendéglátóipari szervezet kínálatát mutatták be.

A Nagykövetségen megtartott Vajdasági Esten számos vendég között idegenforgalommal foglalkozó magyar újságírók is jelen voltak, akik szívesen népszerűsítik Szerbia turisztikai kínálatát.

A jelenlévőkhöz szólva Ivan Đoković, a Vajdasági Tartományi Kormány alelnöke, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elégedetten nyugtázta, hogy Szerbia és Magyarország jó viszonyt ápol az élet minden területén, és külön rámutatott, hogy ez egyaránt köszönhető Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő személyes barátságának, és a szerb és a magyar nép elmúlt évtized soráni közeledésének. A közös érdekekről és törekvésekről szólva Ivan Đoković kiemelte: együttes szándék és cél, hogy a mai és az eljövendő nemzedékek érdekében a szerbek és magyarok közösen építsék a békét és közösen teremtsenek értékeket. Ehhez a gondolathoz kapcsolódva Őexcellenciája Ivan Todorov, Szerbia budapesti nagykövete arra szólította fel a jelenlevőket, szerbeket és magyarokat, hogy kössenek barátságot és folytassák a barátság-hidak építését az emberek között, mert ez jelenti a legjobb alapot a két állam jó viszonyának.

Az Utazás 2019 elnevezésű kiállításon Vajdaság standján február 22-én sajtótájékoztatót tartottak, amelyen dr. Nataša Pavlović, a Vajdasági Turisztikai Szervezet igazgatója emlékeztette a közvéleményt, hogy Újvidék az idén az európai fiatalok fővárosa, 2021-ben pedig Európa Kulturális Fővárosa lesz, érdemes tehát ide látogatni. Boško Vučurević, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke ugyanitt megerőstette, hogy a kamara segítséget nyújt a vajdasági és a magyarországi idegenforgalmi szervezetek közötti kapcsolatok bővítéséhez és kiszélesítéséhez, továbbá a potenciális partnerek kapcsolatteremtéséhez.