Printer Friendly Version Dejan Tomašević, kandidat za predsednika FIBA Evropa u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, 16. 04. 2019. @ 18 April 2019 09:20 AM

U sklopu prezentacije svog programa za predsednika Evropske košarkaške federacije FIBA Evropa generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević posetio je 16. aprila Košarkaški savez Mađarske. Na prezentaciji je prisustvovao i Nj.E. Ivan Todorov, ambasador Republike Srbije u Budimpešti.

Nakon razgovora u Košarkaškom savezu Mađarske, Dejan Tomašević je posetio Ambasadu Republike Srbije u Budimpešti i zadržao se na kratkom srdačnom razgovoru.

Dejana Tomaševića je Košarkaški savez Srbije zvanično kandidovao za predsednika FIBA Evropa u martu ove godine, imajući u vidu da je tokom niza godina njegovog uspešnog rada reprezentativne selekcije Srbije osvajale brojna odličja na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, a postigao je vrhunske rezultate i na svim poljima tokom karijere. Njegova kandidatura za prvog čoveka FIBA Evrope je naišla na pozitivne reakcije brojnih košarkaških saveza regiona i Evrope.

Prvi čovek FIBA Evropa će biti izabran 24. maja 2019. godine u Minhenu na izbornoj Skupštini.

(Na slici: Dejan Tomašević i Nj.E. Ivan Todorov)