Printer Friendly Version Őszentsége Irinej, a Szerb Pravoszláv Egyház pátriárkája látogatást tett Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségén, 2019.05.25. @ 28 May 2019 01:17 PM

A május 24-e és 27-e közötti négynapos budapesti látogatása során Őszentsége Irinej, a Szerb Pravoszláv Egyház pátriárkája Lukijan budai szerb ortodox pöspöknek és az egyházi küldöttség tagjainak a társaságában május 25-én látogatást tett Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségén, ahol Őexcellenciája Ivan Todorov, Szerbia Köztársaság budapesti nagykövete, Barbara Avdalović követ-tanácsos és Duško Đekić alezredes, katonai attasé fogadta őket.

A beszélgetés során Ivan Todorov nagykövet ismertette vendégeit a Szerbia Köztársság és Magyország közötti kétoldalú kapcsolatokkal, amelyek értékelése szerint a történelem során most érték el a legmagasabb szintet és stratégiai partnerséggé alakulnak. A beszélgetésben érintették a magyarországi szerb közösség helyzetét is, amelyet ugyancsak rendkívül pozitívnak minősítettek.

A nagykövetségen látogatást tett Nikola Selaković, Szerbia elnökének főtitkára, Jovan Koprivica, a Vajdasági RTV vezérigazgatója és helyettese Klemm József, továbbá Jovan Radić, a médiaház igazgatóbizottságának elnöke és Anđelko Vučić.

A beszélgetés után Irinej pátriárka az egyházi küldöttség tagjainak és a nagykövetség munkatársainak a társaságában sétát tett a Hősök Terén.