Printer Friendly Version Kadeti Vojne akademije i članovi posade broda „Kozara“ u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, 05.06.2019. @ 7 June 2019 01:23 PM

Tokom boravka na studijskom putovanju u Mađarskoj, kadeti Vojne akademije i članovi posade vojnog broda „Kozara“ na čelu sa komandantom rečne flotile Republike Srbije kapetanom broda Andrijom Andrićem i dekanom Vojne akademije pukovnikom dr. Draganom Trifkovićem posetili su 5. juna Ambasadu Republike Srbije u Budimpešti, gde su ih primili Njegova ekscelencija ambasador Ivan Todorov i izaslanik odbrane potpukovnik Duško Đekić.

Ambasador Ivan Todorov je kadete i članove posade broda „Kozara“ upoznao sa aktuelnim odnosima između Srbije i Mađarske, istakavši da su odnosi na najvišem nivou u istoriji dve zemlje i da je i saradnja između ministarstava odbrane na izuzetno visokom nivou kao rezultat dobrih bilateralnih odnosa.

 

Cilj studijskog putovanja kadeta je realizacija nastave iz stručnih predmeta i obuke u plovidbi unutrašnjim i međunarodnim vodama.

Ploveći Dunavom u Budimpešti su kadeti i posada broda „Kozara“ postrojeni u svečanim uniformama odali počast žrtvama nesreće na Dunavu, koja se dogodila 29. maja. Ovaj gest odavanja počasti žrtvama je u mađarskoj javnosti naišao na izuzetno pozitivan odjek.