Printer Friendly Version A Katonai Akadémia növendékei és a Kozara hadihajó legénysége Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségében, 2019.06.05. @ 7 June 2019 02:18 PM

Magyarországi tanulmányi utazásuk során a belgrádi Katonai Akadémia növendékei és a Kozara hadihajó legénysége Andrija Andrićnak,a folyami flotta parancsnokának, a hajó kapitányának és dr. Dragan Trifković ezredesnek, a Katonai Akadémia dékánjának a vezetésével június 5-én látogatást tettek Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségében.

A vendégeket Őexcellenciája Ivan Todorov nagykövet és Duško Đekić alezredes, katonai attasé fogadta.

Ivan Todorov nagykövet köszöntő beszédében Szerbia és Magyarország viszonyáról szólva elmondta, hogy a két ország történelme során a kétoldali kapcsolatok a legmagasabb szintet érték el és a védelmi minisztériumok együttműködése is ennek megfelelően alakul.

 

A Katonai Akadémia növendékei tanulmányi útjukon a hazai és a külföldi vizeken történő hajózással kapcsolatos szakmai tapasztalatokra tesznek szert.

A Kozara hajóval Budapestre érkezve a növendégek és a hajó legénysége a Margit hídnál áthaladva díszegyenruhában tisztelegtek a május 29-én történt dunai hajószerencsétlenség áldozatainak emléke előtt. A gesztus rendkívül pozitív visszhangra talált a magyar közvéleményben.